Het zonnetje is van de partij op deze verkiezingszondag: tot 25 graden

Photonews
Deze namiddag krijgen we overwegend zonnig weer met hoge wolkensluiers. Het blijft warm voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 20 graden in de Hoge Venen en 24 of 25 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI. 

Vanavond neemt de bewolking verder toe, al blijft het droog. In de loop van de nacht hier en daar enkele buien. In het oosten van het land blijft het droog en verwachten we nog brede opklaringen. De minima liggen tussen 8 of 10 graden in de Ardennen en 16 of 17 graden elders.

Morgen wordt het wisselend bewolkt met soms wat lichte regen of enkele lokale buien. In het oosten van het land is de buienkans opnieuw zeer beperkt en vanuit het zuiden in de loop van de namiddag meer en breder wordende opklaringen. Maxima rond 19 graden in de Ardennen en aan zee en tot 22 of 23 graden in de andere delen van het land. In de nacht van maandag op dinsdag verwachten we licht bewolkt, maar op de meeste plaatsen droog weer. Enkel in het noordwesten kan het nog wat lichte regen of motregen vallen. De temperaturen dalen tot 8 à 10 graden in Hoog- België en tot 14 of 15 graden in Laag- en Midden- België.

Dinsdag verwachten we afwisselend zon en wolkenvelden en blijft het op de meeste plaatsen droog. In het westen van het land zijn de wolken talrijker en kan er lokaal nog een bui vallen. Het blijft zeer zacht, met maxima tot 19 graden in de Hoge Venen en 23 graden in de Kempen.

Woensdag wordt het wisselend bewolkt met hier en daar wat lichte regen of een bui. Maxima tussen 17 en 21 graden. 

Donderdag verwachten we meer bewolking met af en toe wat lichte neerslag. Maxima tussen 15 en 20 graden als gevolg. 

Eind volgende week lijkt de aanvoer van noordoostelijke lucht ervoor te zullen zorgen dat de neerslagkansen verkleinen en dat we opnieuw vaker de zon te zien krijgen. De temperaturen blijven wel verder dalen richting waarden tussen 13 en 17 graden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.