Het wordt een natte dag vandaag (maar in het weekend tot 20 graden!)

thinkstock
Vanochtend regent het eerst op vele plaatsen. Later op de dag wordt het in Vlaanderen overwegend droog, maar is er nog altijd kans op een lokale bui. Er verschijnen wel enkele opklaringen. In het zuiden van het land vallen er ook in de namiddag nog buien, die vooral in de Ardennen gepaard kunnen gaan met onweer. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoog-België en lokaal 15 graden in het westen.

Er waait vandaag een matige noordoostenwind, die aan zee deze namiddag mogelijk vrij krachtig wordt uit noordnoordoosten. Dat meldt het KMI.

Vanavond zijn er in de Ardennen nog enkele onweerachtige buien mogelijk. Later vannacht is het overwegend droog maar bewolkt en is nog een enkel buitje mogelijk. De minima liggen tussen 5 graden in Hoog- België en lokaal 9 graden in Vlaanderen. De oosten- tot noordoostenwind is zwak of matig.

Morgen is er doorgaans veel bewolking en blijft het grotendeels droog, al kunnen hier en daar wat druppels vallen. De kans is groter in het zuiden van het land. In de loop van de namiddag of de avond vergroot de kans op een paar opklaringen. De maxima liggen tussen 11 graden in de Hoge Ardennen en 15 graden in Belgisch Lotharingen.

Zaterdag wisselen zon en wolken elkaar eerst af. Later op de dag neemt de bewolking toe vanuit het zuiden en is er hoofdzakelijk langs de Franse grens en in de Ardennen kans op regen op het einde van de namiddag of de avond. De zachte maxima liggen tussen 16 en 20 graden.

Zwaarbewolkt
Zondag is er over het zuidoosten van het land kans op enkele buien. Elders blijft het overwegend droog en wisselend tot soms zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden.

Droog
Van maandag tot woensdag verwacht het KMI vaak veel bewolking en is het meestal droog, al kan er in de namiddag links of rechts een bui tot ontwikkeling komen. De maxima liggen tussen 8 en 13 of 14 graden.