Ga naar de mobiele website
^ Top

Het was koudste nacht van de winter

belga
Afgelopen nacht werd in België de laagste temperatuur van deze winter- vanaf 1 december tot nu- opgetekend. Op het meetpunt Elsenborn (Hoge Venen) daalde het kwik tot min 17,9 graden, aldus weerman Eddy De Mey. De combinatie van een dikke sneeuwlaag, een vrijwel heldere hemel, weinig wind en stagnerende polaire lucht hebben deze lage temperatuur mogelijk gemaakt.

Vanmiddag is het bewolkt met wat lichte sneeuw die van het westen uit overgaat in regen. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen. De temperatuur loopt langzaam op en bereikt aan het eind van de namiddag de maximale waarde van zowat min 2 graden in de Ardennen, 3 graden in het centrum en 5 graden aan de kust. Vanavond valt er verspreid nog wat lichte neerslag. Komende nacht blijft het vrijwel droog. De minima bedragen min 4 graden in de Ardennen tot plus 2 graden in het westen van het land.

Morgen is het bewolkt, maar overwegend droog. Pas later in de namiddag of avond gaat het van het westen uit regenen. Er waait een vrij krachtige, aan zee een krachtige wind uit zuidelijke richtingen. De maxima bedragen 3 tot 8 graden.

Van zondag tot en met donderdag is het wisselvallig met af en toe regen of enkele buien en in de Ardennen soms ook sneeuw. De middagtemperatuur schommelt rond 8 graden. 's Nachts ligt het kwik meestal net boven nul. In de Ardennen is het zowel overdag als 's nachts enkele graden kouder.

Meer over


Gesponsord

Meld een bug