Het is tot dinsdag wachten op zomerweer

BELGA
Vandaag is het droog met zon en wolkenvelden die elkaar afwisselen. Enkel over het oosten van het land is er in de namiddag veel bewolking waaruit soms nog wat lichte regen kan vallen. Aan de kust zijn er flinke perioden met zon.

De wind waait zwak tot matig uit noordelijke richtingen. De maximumtemperaturen schommelen tussen 14 graden in de Ardennen en ongeveer 20 graden elders. In de loop van de avond en nacht blijft het enige tijd droog, met opklaringen in het westen. Over het oosten kan er later wat lichte regen vallen. De minima gaan van 9 tot 13 graden.

Morgen is er veel bewolking over het noordoosten van het land. Uit die bewolking kan tijdelijk wat lichte regen vallen. In de andere streken is het droog met af en toe zon. De wind komt uit het noordwesten en waait zwak tot matig. De temperaturen gaan tot 14 graden in Hoog België en 18 à 19 graden elders.

Vanaf dinsdag herstelt het zomerweer zich. Tot zaterdag blijft het overwegend droog met geleidelijk meer zon. De middagtemperatuur stijgt van zowat 21 graden dinsdag naar 25 graden of nog iets meer in de tweede helft van de week.