Het blijft zomers warm: kwik flirt komende dagen met 30 graden

Photo News
Het blijft ook vandaag droog, zonnig en warm, al kunnen er volgens het KMI in de namiddag wel wat onschuldige stapelwolken ontstaan boven de Ardennen. De maxima gaan van 24 graden vlak aan zee, 30 of 31 graden in het centrum van het land tot 33 graden in de Kempen. De zwakke en veranderlijke wind wordt soms matig en draait naar noord.

Vanavond en -nacht wordt het overal rustig en helder. Het blijft zacht met minima tussen 14 en 19 graden. De wind is zwak en komt uit noordoostelijke sector.

Morgen is het zonnig en doen we er nog enkele graden bij, met maxima rond 29 graden in de Hoge Venen, 32 à 33 graden in het centrum en 35 graden in de Kempen. De wind is zwak tot matig uit noordoost tot noord. Aan de kust kan de aanlandige wind voor wat verkoeling zorgen, met daar maxima rond 26 graden.

Ook op zaterdag is het zonnig. In de namiddag kunnen er zich wel enkele onschuldige stapelwolken vormen. Het blijft zeer warm, met maxima tussen 28 en 31 graden in het binnenland en enkele graden koeler aan zee. De wind waait onveranderd zwak tot matig uit noordoost tot noord.

Zondag en maandag blijft overwegend zonnig, met af en toe wat meer hoge wolkensluiers. We verliezen enkele graden, maar met maxima rond 27 à 28 graden in het binnenland blijft het zomers warm.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronald Van Beneden

  Niks nieuws onder de zon. Extreme weersomstandigheden zijn van alle tijden.

 • nand nuyts

  En waar blijft onze schauwvlieghe nu, durft ze niet meer op TV komen om te zeggen dat er water genoeg is..

 • Thierry Deleu

  Next step bomen verloren, ze zijn niet geschikt voor zo'n een lange droog periode !

 • hauquier andre

  Denk ook eens dieren (water en eten geven)en de boeren,ma ja nu niet.Maar als later meer moeten betalen voor groente en patatten OEI.En dan de mensen die buiten werken.Ik heb juist gelezen dat er voor andere noch warmer man,dat ze verhuizen naar die landen waar het heet is ,ma geen geld meer van ons.Die weten niet wat werken is.

 • Frank Masui

  Blijft dat rotweer nu duren?