Het blijft tropisch warm: tot en met maandag al minstens elke dag tussen 25 en 30 graden

Waterpret aan het meer van Rotselaar.
Joel Hoylaerts / Photonews Waterpret aan het meer van Rotselaar.
Het wordt vandaag opnieuw zonnig, met in de loop van de dag soms hogere wolkenvelden. Het is aanhoudend warm met maxima van 23 graden aan de kust tot 30 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind, die aan zee soms vrij krachtig is, zo voorspelt het KMI.

Vanavond en vannacht nemen de bewolking en de kans op een paar lokale regenbuien, eventueel met onweer, toe. Maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De minima liggen tussen 12 en 17 graden bij een zwakke tot matige noordoostenwind.

Morgen wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af, maar blijft het op de meeste plaatsen droog. Vooral ten zuiden van Samber en Maas kunnen enkele onweerachtige buien vallen. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee, 22 à 25 graden in de Ardennen en rond 28 tot lokaal 30 graden elders.

Donderdag is de kans op buien opnieuw het grootst in de Ardennen en Belgisch Lotharingen. Elders blijft het waarschijnlijk droog en overwegend zonnig. De maxima schommelen tussen 21 graden in Hoog-België en 28 graden in de Kempen. Vrijdagochtend kunnen er nog enkele wolkenvelden hangen, maar al snel wordt het in heel het land opnieuw zonnig en droog, met maxima die opnieuw tussen 21 en 28 graden liggen.

Zaterdag, zondag en maandag lijkt een nieuw hogedrukgebied te zullen zorgen voor zonnig en droog weer. Met maxima rond 27 graden in het centrum van het land, blijven de temperaturen 3 à 4 graden boven het seizoensgemiddelde.

Waterpret aan het meer van Rotselaar.
Joel Hoylaerts / Photonews Waterpret aan het meer van Rotselaar.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peeters Freddy

  Ik lach mij krom, tropisch warm ?, met een noord oosten wind die fris aanvoelt.

 • Luc Lepoudre

  Typische commentaar van een echte Belg: "t's te waaaaarrm".

 • marcus vertongen

  Ik snak naar winter, vriezen en sneeuwen moet het doen. In het begin van het jaar schreef deze krant dat er een nieuwe ijstijd opkomst is door de lage zonne activiteit. Hopelijk schreef deze krant geen leugens.

 • gianni de moor

  Genieten van de warme dagen.het zal wel weer regenen tijdens het bouwverlof zoals vorig jaar en daarvoor Veel kunnen we er toch niet aan doen.

 • philip verkercke

  De zomer mag er zijn maar de temperatuur mag wel iets minder zijn tot 22 à 23 graden is voor de meeste genoeg al wat daar boven zit is toch te veel