Herfstachtig weer, maar dit weekend temperaturen tot 22 graden

Beeld ter illustratie.
photo_news Beeld ter illustratie.
Deze namiddag, donderdag en vrijdag is er veel kans op buien. Zaterdag wordt het meestal droog en wordt het ook iets warmer. Zondag is lokaal tot 22 graden mogelijk, meldt het KMI.

Deze namiddag blijft het wisselvallig met buien. Lokaal zijn die buien mogelijk onweerachtig met ook kans op wat korrelhagel of rukwinden. Af en toe kan de zon tevoorschijn komen, maar meestal krijgen we veel stapelwolken. De maxima liggen tussen 8 graden op de Ardense hoogten en 13 of 14 graden aan zee.

De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwest. Het KMI verwacht rukwinden van 40 tot 70 kilometer per uur, of mogelijk wat meer tijdens intense buien. Vanavond en vannacht blijft het in de kuststreek wisselvallig met buien en kans op enkele donderslagen. In het centrum en in het oosten het land wordt het overwegend droog.

Morgen is het wisselend bewolkt met enkele buien. De maxima schommelen van 10 graden in de Hoge Venen tot 16 graden over het westen. Er waait een matige tot lokaal vrij krachtige wind uit west tot zuidwest. Rukwinden tot 60 kilometer per uur blijven mogelijk. In de loop van donderdagnacht beïnvloedt een regenzone vooral het noordelijk deel van België. Matige zuidzuidwestenwind. Minima van 7 tot 14 graden.

Vrijdag is er hoofdzakelijk over de noordelijke landshelft in de voormiddag kans op wat regen. Elders is het dan droog met lage wolken die in het zuiden het zicht kunnen belemmeren. In de namiddag wordt het overal overwegend droog, maar het blijft meestal bewolkt. De maxima liggen tussen 13 en 17 graden.

Nazomerweekend

Zaterdag wordt het droog en zelfs vrij zonnig met soms wat meer wolkenvelden in het noordwesten van het land. Op het einde van de dag vergroot mogelijk de kans op buien over het zuidoosten. Met maxima van 16 tot 20 graden is het zeer zacht voor de tijd van het jaar.

Zondag lijkt een regenzone nog ten westen van ons land te blijven liggen, zodat het voor een groot deel van de dag nog meestal droog zou worden met opklaringen. In de loop van de dag vergroot wel de kans op een paar buien. Over het westen verwachten we meer wolkenvelden gevolgd door regen in de late namiddag. In een zuidelijke stroming klimt het kwik naar waarden tussen 18 of 19 graden in de Ardennen en 22 of zelfs 23 graden in Laag-­ en Midden­-België.

Maandag verwacht het KMI opnieuw regelmatig perioden van regen of buien. Het is nog zacht bij maxima tussen 13 en 19 graden. Dinsdag wordt wellicht een wisselvallige dag met buien. De maxima liggen tussen 12 en 15 graden. Woensdag zou een regenzone over ons land trekken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • danny buyse

    Dit hebben we zelfs in augustus gekregen deze temperaturen en vonden dat heel normaal en aangenaam. Nu wordt er in de kempen zelfs ergens 24° voorspeld. Terug een recordje?