Hele week regenbuien en temperaturen die schommelen rond 10 graden

Een paraplu kan de komende dagen goed van pas komen.
Henk Deleu Een paraplu kan de komende dagen goed van pas komen.
De komende dagen staat ons vooral veel regen te wachten met temperaturen die schommelen rond de 10 graden.

Deze namiddag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Hier en daar kan er wat lichte neerslag vallen, maar het blijft overwegend droog. Naar de avond toe bereikt een zwakke regenzone het westen en het zuidwesten van ons land. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden in de Kempen. Er waait een matige of over het oosten soms nog een zwakke zuidzuidoostenwind.

Maandagavond en -nacht verwachten we veel wolken met perioden van lichte regen of enkele buien. In de Ardennen wordt het nevelig of op de hoogten lokaal wat mistig. De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden over het westen. De wind is matig uit zuid tot zuidwest.

Dinsdag is het eerst wisselend tot zwaarbewolkt en tijdelijk overwegend droog. In de namiddag neemt de bewolking toe en vergroot de kans op wat lichte regen of enkele buien. Dinsdagnacht valt er meer neerslag. We halen maxima van 7 graden op de Ardense hoogten tot 11 graden in Laag- en Midden-België. De zuidenwind waait meestal matig. 

Woensdag naderen de restanten van tropische storm Sebastian onze streken en wordt het zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Het is ook winderig bij een vrij krachtige tot krachtige wind uit zuid, ruimend naar zuidwest. Er zijn rukwinden mogelijk tot lokaal zowat 80 km/u. De maxima schommelen tussen 7 en 12 graden. Ook het einde van de week wordt nat.

Donderdag verwacht het KMI wisselvallig weer met buien en maxima van 5 tot 11 graden. Er waait een matige wind uit west tot zuidwest, ruimend naar west tot noordwest.

Vrijdag stroomt Noordzeelucht over ons land en wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er vallen enkele buien. Het wordt enkele graden minder zacht met maxima van 3 graden in de Hoge Venen tot 9 graden aan de kust. De westen- tot noordwestenwind waait zwak tot matig.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.