Heerlijk lenteweer houdt al zeker aan tot woensdag

AFP
Het lenteweer houdt nog enkele dagen aan. Het kwik kan tegen woensdag lokaal zelfs oplopen tot 18 graden. Maar vanaf donderdag zou de kans op regen toenemen, zo meldt het KMI.

Vandaag is het zonnig met hoogstens wat hoge sluierbewolking. De maxima liggen tussen 11 graden in Hoog-België en 15 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak uit oostelijke richting. In de kuststrook kan een zeebries opsteken.

Komende nacht verloopt helder of lichtbewolkt. Daardoor kan het in Vlaanderen opnieuw afkoelen tot rond of net onder het vriespunt. In de Ardennen blijft het iets zachter, met minima rond 3 of 4 graden.

Ook morgen krijgen we veel zon. De maxima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 16 of lokaal misschien wel 17 graden in Vlaanderen. Aan zee steekt er rond de middag een zeebries op, waardoor de temperaturen een stuk terugvallen.

Dinsdag en woensdag verandert het weerbeeld nauwelijks. De dag begint mogelijk met mist, daarna kan het kwik lokaal tot 18 graden klimmen. 

Donderdag zou het weer omslaan. De bewolking zal naar verwachting toenemen, met ook meer kans op regen of buien. De maxima zouden zakken naar 10 tot 14 graden. De dagen erna zou het eerder wisselvallig worden. 

Ook vrijdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of een buitje. Met een noordwestelijke wind wordt het frisser met maxima van 6 tot 9 graden. Of een Atlantische regenzone op zaterdag al doordringt tot ons land is nog onzeker. De maxima zouden uitkomen tussen 7 en 11 graden. 

Mooie vooruitzichten.
VTM NIEUWS Mooie vooruitzichten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.