Heel het weekend nog zonnig terrasjesweer: kwik klimt tot 30 graden

Illustratiefoto.
Gettyimages Illustratiefoto.
Er staat een zonnig en warm weekend voor de deur, bij maxima tot 30 graden. In het zuiden van het land is een regenbui of een onweer niet uitgesloten, meldt het KMI. Vanaf dinsdag wordt het iets koeler en wisselvalliger, met overal toenemende kans onweersbuien.

We krijgen vandaag zonnig en warm weer, met soms enkele wolken. Ten zuiden van Samber en Maas kan het gaan regenen, mogelijk komt daar ook onweer bij kijken. De maxima schommelen tussen 20 of 21 graden aan de kust en 28 of 29 graden in de Kempen. Vanavond is er in Hoog-België nog kans op enkele plaatselijke buien, mogelijk opnieuw met een onweer. Elders zijn er brede opklaringen, bij minima tussen 10 en 16 graden. Deze nacht wordt het helder bij minima van 9 tot 16 graden, 's ochtends is er plaatselijk kans op nevel. 

Morgen wordt het opnieuw warm en zonnig, met in de loop van de dag wat meer stapelwolken. In het zuidoosten van het land kan opnieuw een bui vallen, elders blijft het vermoedelijk droog. De maxima halen 25 graden aan zee en op de Ardense hoogten, elders klimt het kwik tot 30 graden. Zondagavond opnieuw helder, in het zuiden en nabij de Franse grens onstabiel met stapelwolken en eventueel een bui. Minima van 12 tot 16 graden. 

Begin volgende week blijft het zonnig, al komen er maandag wat meer wolkenvelden opzetten waaruit af en toe een bui kan vallen, vooral in het zuiden van het land. Het blijft erg warm, bij maxima tussen 25 graden aan zee en 30 graden in de Kempen en het centrum. 

Dinsdag neemt de bewolking en de kans op onweer toe. Het blijft warm met maxima tussen 22 en 28 graden. Woensdag en donderdag wordt wisselend tot soms zwaarbewolkt met regelmatig buien en lokaal kans op onweer. Vanaf vrijdag lijkt het opnieuw wat droger te gaan worden. Het koelt dan ook af tot temperaturen van 23 à 25 graden in het centrum.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerard Braeckmans

  Voor mij mag de zomer duren tot volgend jaar juni!

 • Rudi De Groof

  Laat de zon in je hart ........

 • Wivina Renier

  zal ook content zijn met een beetje water voor de natuur en voor de mensen en minder warm

 • Jeff Nys

  Dat het maar snel winter is !!!

 • Frans Dedokker

  Heerlijk!