Heel de week nog wisselvallig: kwik stijgt, maar kans op buien blijft

Illustratiefoto.
Photo by Adrianna Calvo from Pexels Illustratiefoto.
Vandaag is het eerst droog met vrij veel hoge sluierbewolking. In de loop van de dag neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het zuidoosten en we verwachten enkele perioden van regen of buien. De maxima liggen tussen 15 graden in de Ardennen en 20 graden in de Kempen. Er staat weinig wind uit veranderlijke richtingen, meldt het KMI.

Vanavond begint, op enkele buien in het zuidoosten na, met overwegend droog en zwaarbewolkt weer. In de loop van de avond en vooral ‘s nachts gaat het regenen, vooral in de oostelijke landhelft. In het westen kan het mogelijk droog blijven. De minima liggen tussen 9 en 12 graden bij een zwakke veranderlijke wind.

Morgen sleept de regenzone ‘s ochtends nog over het centrum en noorden van het land. Later in de voormiddag wordt het tijdelijk droger en wisselend bewolkt.

In de namiddag ontwikkelen er meer stapelwolken en neemt vooral in het westen de kans op buien toe, die mogelijk vergezeld kunnen zijn van onweer. De maxima schommelen tussen 16 en 19 graden bij wind die toeneemt van zwak tot matig en waait uit zuidelijke richtingen. Woensdagavond wordt het geleidelijk droger.

‘s Nachts zijn er overal brede opklaringen of enkele hoge wolkensluiers. De minima liggen tussen 8 en 12 graden bij een matige wind uit het zuidoosten tot zuiden.

Donderdagochtend is het zonnig met vooral hoge wolkenvelden. Vrij snel duiken er ook veel stapelwolken op en groeit de kans op buien. Deze buien houden zich vooral op in het westen, met lokaal kans op onweer.

‘s Avonds verspreiden ze zich over heel het land en neemt de activiteit toe, waardoor er op sommige plaatsen overvloedige neerslag kan vallen. De maxima liggen rond 17 of 18 graden in de Hoge Venen en aan zee en tussen 18 en 22 graden in de andere streken. De wind waait matig en soms vrij krachtig uit het zuiden.

Vrijdag is het zonnig met vooral hoge bewolking. Geleidelijk verschijnen er stapelwolken, die in de loop van de dag aanleiding kunnen geven tot enkele buitjes. Het wordt vrij warm met maxima tussen 20 graden aan de kust en 26 graden in de Kempen.

Zaterdag wordt het wisselend bewolkt en moeten we in de loop van de dag rekening houden met enkele regen­- en onweersbuien vanaf het westen. Maxima tussen 18 en 23 graden. Zondag blijft het overwegend droog met wolkenvelden en opklaringen. In het binnenland is een bui niet uitgesloten. Maxima tussen 15 en 20 graden. Maandag blijft het droog met afwisselend wolkenvelden en opklaringen. De maxima schommelen rond 21 graden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • terry henninckx

    Voor mij is dit exelent weer,mag een tijdje zo doorgaan.