Grijze dag met matige temperaturen en regen

THINKSTOCK
Zondagnamiddag is er veel bewolking met regen vanuit het westen. Er waait een matige, aan zee krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 1 graad in de Ardennen, 6 graden in het centrum en 9 graden aan de kust.

Zondagavond wordt het droog in het westen. Elders valt er nog regen en hoog in de Ardennen natte sneeuw of sneeuw. De nacht wordt overal droog met opklaringen. De temperatuur daalt in het binnenland tot rond of net beneden het vriespunt en dat maakt dat er rijm- of ijsplekken kunnen ontstaan. Aan zee blijven de temperaturen positief.

Maandag zijn er in de ochtend tijdelijk nog brede opklaringen. Nadien wordt het bewolkt met enkele buien, mogelijk met hagel. In de Ardennen valt de neerslag veelal onder de vorm van sneeuw. Maxima rond het vriespunt in Hoog België en 3 tot 6 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige zuidwestenwind. Aan de kust staat een vrij krachtige van west naar noordwest ruimende wind.

Dinsdag blijft het vrijwel overal droog met af en toe zon bij zowat 6 graden. Van woensdag tot en met zaterdag is er vaak veel bewolking, er zijn perioden met regen of buien en bovendien staat er een stevige wind met soms ook rukwinden. Het kwik schommelt rond 8 graden.