Grijze dag met kans op winterse bui

THINKSTOCK
Vanmiddag is er veel bewolking waaruit soms lichte regen of motregen valt. Hoog in de Ardennen valt de neerslag onder de vorm van natte sneeuw. Later verschijnen er opklaringen aan de kust en in West-Vlaanderen. Er staat een zwakke tot matige westenwind. De maxima bedragen 1 graad op de Hoge Venen en 5 tot 9 graden elders.

Vanavond maakt het oosten nog tijdelijk kans op een winterse bui. In de nacht van woensdag op donderdag wordt het droog met geregeld opklaringen. Er is kans op vorming van mistbanken bij minima tussen min 1 en plus 3 graden.

Donderdag neemt de bewolking toe, later gevolgd door lichte regen. In de loop van de namiddag gaat het van het westen uit harder regenen. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten. De maxima bedragen 3 graden in Hoog-België en 5 tot 9 graden in Laag- en Midden-België.

Vrijdag en zaterdag zijn er perioden met zon, maar plaatselijk kan nog een bui voorkomen. De middagtemperatuur schommelt rond 8 graden, maar in de nacht kan het op vele plaatsen licht vriezen. Zondag is het eerst zwaarbewolkt met regen en meer wind. Later verschijnen er enkele opklaringen. Begin volgende week blijft het wisselvallig.