Grijs weekend met buien en rukwinden, ook volgende week nog wisselvallig weer

iStock
Na een zwaarbewolkt weekend met af en toe wat regen, maxima vandaag rond 9 en morgen 10 graden en rukwinden tot zo’n 70 km/uur, zullen ook maandag nog buien vallen, maar valt af en toe de zon te zien. Dinsdag blijft het overwegend droog, maar wordt het koeler met maxima rond 6 à 7 graden. Volgend weekend krijgen we de andere weer: droog, maar koud(er).

Vanmiddag is het zwaarbewolkt en trekt een regenzone van noordwest naar zuidoost door het land. In de late namiddag of avond zijn over het noorden en westen enkele opklaringen mogelijk. Het is vrij zacht met maxima van 3 graden in de Hoge Venen tot 9 graden in het westen.

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met af en toe regen. De minima schommelen tussen 3 en 8 graden bij een matige tot aan zee vrij krachtige wind uit westnoordwest. Er zijn rukwinden mogelijk tot zo’n 50 km/uur.

Morgen bevinden we ons in een warme sector en is het zwaarbewolkt tot betrokken met lichte regen. In de loop van de namiddag trekt het koufront vanaf de kust het land in met meer regen. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee soms krachtige, westenwind met rukwinden rond 70 km/ h tijdens de doortocht van het koufront. Het is zeer zacht met maxima rond 9 à 10 graden in het centrum van het land.

Zondagnacht blijft het vaak zwaarbewolkt met af en toe nog wat regen of enkele buien, vooral over het oosten van het land. De minima liggen tussen 2 en 7 graden bij een matige tot aan zee vrij krachtige wind uit westnoordwest. Rukwinden tot zo’n 55 km/uur.

Maandag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met af en toe enkele buien. Op de Hoge Venen zijn de buien soms winters van karakter. De maxima schommelen tussen 2 graden op de Hoge Venen en 7 graden in het westen en het centrum van het land.

Dinsdag is het wisselend bewolkt en overwegend droog. In de loop van de namiddag komt er wat meer bewolking. Ook in de Ardennen is het meer bewolkt. De maxima schommelen tussen 2 en 7 graden.

Woensdag neemt de bewolking toe vanuit het westen van het land. In het binnenland komen er eerst nog opklaringen voor. Aan de kust valt er geleidelijk lichte regen. De maxima schommelen tussen 1 graad op de Hoge Venen en 7 graden aan de kust. Tijdens de nacht trekt de storing verder door het land.

Donderdagochtend ligt de storing nog over de oostelijke helft van het land met regen in Laag­-België en sneeuw op de Ardeense hoogten. Vanuit het westen komen er opklaringen , maar we verwachten ook nog enkele buien. De maxima schommelen tussen 3 graden op de Hoge Venen en 7 graden aan de kust.

Vrijdag en zaterdag blijft het meestal droog met wolkenvelden en opklaringen. Er blijft wel een kans op enkele winterse buien. Het wordt kouder met maxima rond 1 of 2 graden voor het centrum van het land en lichte nachtvorst op de meeste plaatsen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Georges Vande Velde

    M.a.w snertweer, geef ons maar wat winterweer, beetje vorst en zon.