Gouverneur Vlaams-Brabant roept op spaarzaam te zijn met water

De Vlaams-Brabantse gouverneur Lodewijk de Witte roept mensen op hun plantentuin zo weinig mogelijk te sproeien met leidingwater, de bloemen en planten te begieten op het minst warme moment van de dag en het gazon niet te besproeien.
Thinkstock De Vlaams-Brabantse gouverneur Lodewijk de Witte roept mensen op hun plantentuin zo weinig mogelijk te sproeien met leidingwater, de bloemen en planten te begieten op het minst warme moment van de dag en het gazon niet te besproeien.
Vanwege de actuele droogteperiode roept Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte inwoners op om spaarzaam te zijn met water. Momenteel zijn er nog geen problemen met de drinkwatervoorziening. 

Omdat volgens de weersverwachtingen ook de komende periode zal droog blijven, wordt de situatie nauwlettend opgevolgd en zullen er maatregelen genomen worden indien nodig.

Spaarzaam omgaan met water

"We roepen alvast iedereen op om spaarzaam om te gaan met water, iets wat we niet alleen zouden moeten doen bij droogte, maar anders ook", aldus De Witte, die een aantal tips aanreikt. 

Zo raadt hij een douche aan in plaats van een bad, de kraan 's nachts dicht te laten, de plantentuin zo weinig mogelijk te sproeien met leidingwater, de bloemen en planten te begieten op het minst warme moment van de dag, het gazon niet te besproeien, en de auto met regenwater te wassen. 
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • roger geens

  Hopelijk zijn er de nodige maatregelen getroffen ,want voor volgende week zijn er warmte-onweders voorzien en velen weten reeds wat zulks inhoudt .In de streek van Zuid-Korea en Japan is het regenseizoen begonnen ,in de streek van Hokkaido (Japan) zou zo 350 mm water vallen .Aan water is er echt geen gebrek ,het is niet verdeeld zoals het hoort ,dat is het probleem .

 • danny buyse

  Heb alle grafieken eens opgezocht van de zuiderse landen Portugal, Spanje en Italië en vergeleken met België volgens KMI! Blijkt dat de temperatuur daar zoals verwacht veel hoger ligt maar ook de jaarlijkse neerslag hoeveelheden ligt daar hoger. Juni en Juli zijn daar soms kurk droog maar dat wordt overgecompenseerd door de andere maanden in het jaar.

 • roland arents

  Wij zijn spaarzaam, maar hier in Doornzele heeft men maandenlang water laten lopen in de riool omdat de buizen verouderd waren. Het water was roestig van kleur.

 • danny buyse

  @Bert Camps, zuiderse landen waar je om de 100 meter een inwoner tegenkomt! België maximum lengte 300 km van kust tot Luxemburg waar bijna 12 miljoen inwoners leven en waar België 10 maal hogere economie heeft dan Spanje, Portugal en Italië! Geen appelen met peren vergelijken!

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Deze gouverneur is zijn geld waard ? Ik lig op de grond van het lachen na zijn energieke goed betaald reaktie ...