Genieten van zachte zondag tot 18°C, kwik neemt daarna een duik

PETER MAENHOUDT
Het is opnieuw een zonnige en zachte najaarsdag. Er duiken wel een aantal wolkenvelden op. De maxima gaan van 14 tot plaatselijk 18 graden, meldt het KMI.

Morgen trekt in de voormiddag een zwakke regenzone van het centrum naar het zuidoosten van het land met veel bewolking en af en toe wat lichte neerslag. Vanaf de kust wordt het echter snel droog met wolkenvelden en opklaringen die geleidelijk breder worden naar het einde van de dag toe. De maxima liggen tussen 9 en 15 graden.

Dinsdag start droog met in de namiddag bewolking in het oosten. Maxima van 9 of 10 graden in de Hoge Venen tot 15 graden in Vlaanderen. Woensdag trekt een zwakke storing langs onze streken voorbij. Dat betekent veel bewolking en af en toe wat lichte neerslag, hoofdzakelijk in het oosten van het land. Elders blijft het vaak droog. Maxima in de buurt van 12 graden in de Hoge Venen en van 16 of 17 graden in het centrum.

Ook donderdag is er nog veel bewolking en kans op buien, met maxima rond 15 graden in het centrum van het land bij een matige en later zwakke westenwind.

Vrijdag begint waarschijnlijk droog, maar in de loop van de dag trekt een regenzone voorbij, gevolgd door buien. De maxima schommelen rond 13 of 14 graden in het centrum bij een meestal matige zuidwestenwind.

Zaterdag en zondag is het meestal bewolkt en vallen er regelmatig buien. Op de Ardense hoogten kan de neerslag af en toe winters worden. Zaterdag schommelen de maxima in het centrum rond 12 graden, zondag halen we nog amper 9 of 10 graden. Er staat een matige noord- tot noordoostenwind.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Staf Goossens

  Laat het maar eens goed en streng vriezen, we hebben er nood aan.

 • didier de coster

  mag zo blijven tot april , prachtig , haat winters niks dan miserie op de weg

 • Darwin Carn

  Laat de winter maar beginnen

 • Marc Statham

  En het kuddevolk blijft toestromen hier aan zee. Hier in Blankenberge dan om eens over en weer te lopen op een koele dijk zonder zon in de schaduw.

 • Christiaan Goethals

  Ik ben er zeker van dat niemand van de wijsneuzen hier, weet hoe warm of koud het zal zijn zonder de weerberichten.