Genieten: meer dan 20 graden vanaf vandaag

Het wordt een zéér zonnig paasweekend.
Shutterstock Het wordt een zéér zonnig paasweekend.
Het wordt een stralend paasweekend. De zon breekt vanaf vandaag helemaal door en duwt de maxima voorbij de grens van 20 graden. Naar verwachting tot midden volgende week zullen we kunnen genieten van zacht lenteweer.

Vandaag, op Witte Donderdag, wordt het zonnig met soms velden van hoge bewolking, die waarschijnlijk wat talrijker zullen zijn in de buurt van de Franse grens. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 20 of lokaal 21 graden in Laag-België. De wind waait matig uit het oosten.

Komende nacht blijft het helder of lichtbewolkt met wat hoge wolken. De minima liggen tussen 6 en 10 graden.

Het weerbeeld verandert de komende dagen nauwelijks. Ook morgen wordt het zonnig met maxima tot 21 of 22 graden. Zaterdag kan het kwik stijgen tot zowat 23 graden, en ook paaszondag wordt een mooie, zonnige dag, met temperaturen in de buurt van 22 graden.

Maandag zou er vanuit Frankrijk vrij veel hoge bewolking over het land kunnen drijven, en dinsdagnamiddag kunnen er eerst stapelwolken verschijnen, gevolgd door mogelijk enkele buien of onweders. Maar de maxima blijven ook dan rond 22 à 23 graden liggen.

Niet alleen vandaag, ook de komende dagen klimt het kwik telkens boven de 20 graden.
VTM NIEUWS Niet alleen vandaag, ook de komende dagen klimt het kwik telkens boven de 20 graden.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.