Geen Bibberduik in Gent... omdat het water te koud is

Vorig jaar doken nog 224 dapperen het ijskoude water van de Blaarmeersen in tijdens de 6de Bibberduik.
Didier Verbaere Vorig jaar doken nog 224 dapperen het ijskoude water van de Blaarmeersen in tijdens de 6de Bibberduik.
De jaarlijkse Bibberduik in Gent die zondag gepland was, kan niet doorgaan omdat het water te koud is. Dat meldt het Gentse stadsbestuur. "De temperatuur van het water, die minimaal 4°C moet zijn voor een risicoloze Bibberduik, is intussen gedaald tot onder de 2°C."

Door de aanhoudende koude temperaturen kan er niet meer voldaan worden aan de veiligheidsnormen, meldt het stadsbestuur. "De voorbije dagen kwam de dagtemperatuur nauwelijks boven de 4°C en 's nachts kenden we telkens een stevige vorst. Helaas leidt dit winterse weer tot de afgelasting van de Bibberduik. De condities om een veilige Bibberduik te organiseren, vallen immers niet meer te garanderen. Zowel de FOD Volksgezondheid als de MUG-medewerkers adviseerden het evenement negatief."

De Sportdienst van Gent zal een alternatief evenement uitwerken in de lente. "Ik betreur de situatie, maar stel veiligheid voorop", zegt schepen van Gezondheid en Sport Resul Tapmaz. "De Sportdienst en ik respecteren en volgen dan ook de mening van deskundigen op dit vlak. Onze bedanking gaat uit naar alle mensen die zich al hadden ingeschreven; zij worden persoonlijk op de hoogte gebracht."