Fris en zonnig weekend op komst, maar opletten voor CO-intoxicatie

ANP
Zaterdagochtend is het koud met plaatselijk nevel of mistbanken. Overdag wordt het zonnig met hoge sluierwolken. De maxima liggen tussen 7 of 8 graden op de Ardense hoogten en 10 of 11 graden in de andere streken bij een meestal zwakke tot plaatselijk matige wind die geleidelijk overal een zuidelijke tot zuidoostelijke richting kiest. Dat zegt het KMI.

Zaterdagavond en -nacht blijft het droog en wordt het lichtbewolkt tot helder met kans op vorming van nevel of een plaatselijke mistbank. Aan zee verschijnen er in de loop van de nacht meer wolkenvelden. De minima liggen tussen -1 en +3 graden bij een zwakke tot matige zuidoostelijke wind.

Het KMI signaleert zaterdag echter ongunstige voorwaarden wat betreft het gebruik van waterverwarmingstoestellen en van vuurhaarden bij het verwarmen van lokalen. Het instituut vraag iedereen zeer oplettend te zijn bij symptomen als “hoofdpijn” of “neiging tot braken”: deze kunnen een gevolg zijn van CO-intoxicatie

Na een frisse en plaatselijk grijze start is het zondag rustig en zonnig met af en toe enkele wolkenvelden. De maxima stijgen naar 11 tot 14 graden. De zwakke zuidoostenwind wordt in de namiddag af en toe matig.

Volgende week

Maandag wordt een mooie en rustige najaarsdag met veel zon en af en toe hoge wolkensluiers Het blijft droog en het kwik stijgt richting 16 graden in het centrum van het land. Er staat slechts een zwakke oostzuidoostenwind. Dinsdag verloopt vrij zonnig met af en toe (middel-)hoge wolkenvelden. Het blijft droog. Het wordt zeer zacht met maxima rond 19 graden in het centrum.

Woensdag schuift een golvende storing boven West-Frankrijk en de Britse Eilanden langzaam oostwaarts en trekt tijdens de nacht in afgezwakte vorm over onze streken. Aan de voorzijde blijven we woensdag nog in de zeer zachte zuidelijke stroming met maxima tot zowat 15 graden. Later op de dag neemt de bewolking vanaf het westen toe en tegen de avond kunnen er enkele druppels vallen in het westen van het land.

Donderdag zijn er eerst veel wolkenvelden en kan er nog wat regen vallen. Al snel verschijnen er echter brede opklaringen vanaf het westen en wordt het overal droog. Vrijdag en zaterdag blijft het overwegend droog. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.