Frankrijk opgeschrikt door fel onweer: 1 dode, hagelstenen zo groot als tennisballen beschadigen huizen en auto's

AFP
Een kort maar hevig onweer heeft gisteren in het zuidwesten van Frankrijk het leven gekost aan een 64-jarige man. Het noodweer ging gepaard met felle rukwinden van meer dan 100 km/u en hagelstenen zo groot als tennisballen.

Door de storm belandden bomen op spoorwegen, waardoor het treinverkeer in de regio verstoord was. Ook vandaag zijn er nog vertragingen of treinen afgeschaft, meldt de Franse spoormaatschappij SNCF. Zo'n 120.000 gezinnen hadden vanmiddag nog steeds geen elektriciteit. Het noodweer beschadigde elektriciteitskabels en hagelstenen zo groot als tennisballen sloegen gaten in daken en voertuigen. In Charente werden windstoten van meer dan 100 kilometer per uur genoteerd. Tientallen inwoners werden uit voorzorg in twee sportzalen ondergebracht.

Het onweer eiste ook een mensenleven: in een park in de plaats Objet kwam een 64-jarige fietser onder een boom terecht en overleed. Elders vielen er verschillende lichtgewonden.

AFP
AFP
AFP
AFP33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Febe Chapin

  Dat was een oorlogszone!

 • Fred Fourgon

  Maurice Berden, u draait de rollen om, er is niks aan de hand met het klimaat, wat we krijgen is van alle tijden. Maar het zijn juist de politici en de politiek die het heffen van allerlei taksen en het nemen van allerlei maatregelen die de burgers overbodig veel kosten, rechtvaardigen, door de bewering dat het klimaat verandert en dat alles nodig is omwille van de opwarming van de aarde.

 • fons wielandt

  charente is een landstreek tussen bordeaux en la rochelle !

 • Thierry Vansweevelt

  Een vreemd object in Objet

 • Murielle vandebeeck

  Hier lekkers klein plensregentje gehad en zo blij dat wel waren. Waar is de tijd in onze jeugd dat het altijd regende in de zomer? Nu alleen maar extremen Wacht maar hoe het hier nog gaat tekeer gaan een van de weken