FOTO'S: En in de Alpen? Daar sneeuwt het in augustus

In Chamrousse, Isère, viel er zelfs genoeg sneeuw om een sneeuwpop te maken.
RV In Chamrousse, Isère, viel er zelfs genoeg sneeuw om een sneeuwpop te maken.

De weergoden weten het zelf ook niet meer. Goed vier dagen geleden was het nog bakken en braden in de Alpen, met temperaturen die om 6 uur 's ochtends al klommen tot 15 graden Celsius en dat op een hoogte van liefst 3.000 meter. Voor het eerst ooit sloten de skiliften van de Stelvio in Italië, een skigebied in de Alpen dat in de zomermaanden geopend is.

Het ijs op de gletsjer smolt letterlijk als sneeuw voor de zon. Amper vier dagen later ziet het uitzicht er weer helemaal anders uit. Het sneeuwt opnieuw! Gisteravond en deze nacht kreeg eerst Zwitserland een vers sneeuwtapijt, later volgden ook hogergelegen skigebieden in Oostenrijk en Zuid-Duitsland.

Ook de Alpe d'Huez ziet plots weer helemaal wit. De hoerastemming blijkt echter van korte duur, want vanaf zondag schiet het kwik weer de hoogte in en wordt het in de Alpen alweer té warm...

Zonnebaden zal niet lukken in de stoeltjes van een terras op de Alpe d'Huez.
RV Zonnebaden zal niet lukken in de stoeltjes van een terras op de Alpe d'Huez.
RV
Ook op de Stelvio ligt er opnieuw wat sneeuw, een heel ander zicht dan vier dagen geleden, toen het er 's ochtends nog vijftien graden was.
RV Ook op de Stelvio ligt er opnieuw wat sneeuw, een heel ander zicht dan vier dagen geleden, toen het er 's ochtends nog vijftien graden was.
Engelberg in Zwitserland: ook daar een laagje sneeuw.
RV Engelberg in Zwitserland: ook daar een laagje sneeuw.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino De Neef

    Globale opwarming he?

  • Glenn Madeiros

    Dat gebeurde daar 30 jaar geleden ook al in putteke zomer maar toen viel dat nog niet onder de noemer "abnormaal".

  • André Van der Poorten

    De natuur blijft verbazen !