Evacuaties wegens wateroverlast in het zuidwesten van Duitsland

Ganzen zwemmen door een ondergelopen straat in het dorpje Leutesdorf in Duitsland. De Rijn is er buiten haar oevers getreden.
AFP Ganzen zwemmen door een ondergelopen straat in het dorpje Leutesdorf in Duitsland. De Rijn is er buiten haar oevers getreden.
Zware regenval gecombineerd met dooi heeft voor overlast gezorgd in het uiterste zuidwesten van Duitsland. In het plaatsje St. Blasien in het Zwarte Woud is een straat ontruimd vanwege overstromingen en aardverschuivingen. Dat meldt de politie.

Zo'n honderd inwoners zijn in een sporthal opgevangen. De politie waarschuwt voor een mogelijke catastrofe. Voor zover bekend is niemand tot nu toe gewond geraakt. Ook in Menzenschwand even verderop is de situatie kritiek: huizen worden door aardverschuivingen bedreigd. 

Reddingsdiensten zijn in groten getale aanwezig om hulp te bieden.

De Rijn is ook in Keulen buiten haar oevers getreden.
AFP De Rijn is ook in Keulen buiten haar oevers getreden.
De Rijn nabij Rosdorf in het oosten van Duitsland.
AFP De Rijn nabij Rosdorf in het oosten van Duitsland.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Harry Calvo

    Denk dat ze daar blij zijn dan hebben ze geen overlast van die profiteurs.