Erg wisselvallige dag, ook morgen kans op buien

Beeld ter illustratie.
Photo by Adrianna Calvo from Pexels Beeld ter illustratie.
Vandaag krijgen we een erg wisselvallige dag, met regelmatig buien en kans op onweer. Vanaf de middag wordt het aan de kust droger en worden de opklaringen breder. In de namiddag trekken deze opklaringen geleidelijk landinwaarts. Het wordt 12 tot 17 graden. De laatste buien verdwijnen vanavond in het zuidoosten, en er verschijnen brede opklaringen. 's Nachts is het helder of lichtbewolkt, met plaatselijk kans op wat nevel. De minima liggen tussen 5 en 10 graden. Dat meldt het KMI.

Morgen wordt het eerst zonnig met hoge wolken, later verschijnen veel stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar enkele lokale buitjes zijn toch niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 18 graden in de Kempen. 

Op donderdag wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met geregeld lichte regen of motregen. De maxima liggen rond 18 graden in het centrum. Vrijdag is er veel bewolking. In de loop van de dag komt de zon wat meer tevoorschijn. Op veel plaatsen blijft het droog, maar hier en daar kan wat lichte neerslag vallen. De maxima liggen rond 20 graden in het centrum.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rony De Sutter

    Als men de verschillende websites aangaande de weersvoorspellingen bekijkt, spreken zij elk een andere taal : 'kans op regen : van 10 % tot 80 %'.....HLN spant steeds de kroon : 10% regenkans met een zonnetje erbij, dat de dag erna totaal anders klinkt... Idem voor de weermannen van VRT/VTM/ATV....Dikbetaalde lapzwanzers, die blijkbaar kunnen voorspellen hoe het weer er over 50 jaar zal uitzien, tsss.....Even geloofwaardig als de professoren die verkiezingen voorspellen.