Eindelijk weer zon!

PHOTO_NEWS
Vandaag is het droog met veel zon en maxima van 20 graden aan de kust tot 22 - en zelfs 25 - graden elders. Morgen wordt het nog warmer en maandag zelfs tropisch warm.

Er waait een zwakke veranderlijke wind. Aan zee waait de wind in hoofdzaak uit richtingen tussen west en zuidwest. Vanavond en vannacht is het droog, rustig en meestal helder bij minima tussen 7 en 12 graden.

Morgen wordt ook droog en vrij zonnig, bij maxima van 24 graden aan zee en op de Hoge Venen en 26 tot 28 graden in de andere regio's. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen en in de namiddag komt aan de kust een matige oost-noordoostenwind te staan.

Maandag is het zonnig en landinwaarts, met ongeveer 32 graden, ook tropisch warm. Dinsdag verschijnen er meer wolken met ook enkele lokale regen- of onweersbuien bij zowat 23 graden.

Woensdag en donderdag verlopen overwegend droog met zonnige perioden bij pakweg 26 graden en mogelijk weer 30 graden donderdag. Vrijdag neemt de buienkans toe, waarna enige afkoeling volgt.

Juli toch normale zomermaand

Juli was overigens, ondanks de hittegolf in de eerste week, een perfect normale zomermaand. Dat blijkt uit gegevens van het KMI.

De gemiddelde temperatuur lag vorige maand in Ukkel op 19 graden, slechts 0,6 graden boven de normale waarde. Het record van 23 graden dateert uit 2006.

Het aantal uren zon lag vorige maand, met 190,5, zelfs aan de lage kant. In een normale julimaand wordt 201 uren gehaald en in het recordjaar 2006 was dat zelfs 314.

Wel opvallend was de geringe neerslag. Er viel in juli slechts 35,5 mm, tegenover 73,5 normaal. Het aantal neerslagdagen was met zestien nochtans bovengemiddeld.