Eindelijk beterschap in zicht: volgende week opnieuw 15 graden

ANP
Vandaag wordt het wisselvallig met opklaringen, stapelbewolking en voorjaarsbuien die kunnen gepaard gaan met een donderslag of wat korrelhagel. Op de Ardense hoogten valt er mogelijk zelfs wat smeltende sneeu, meldt het KMI. De maxima gaan van 5 graden in de Ardennen tot 9 of 10 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig en aan zee soms krachtig uit west tot zuidwest met rukwinden van 60 à 70 km per uur.

Vanavond en in de nacht van zondag op maandag wisselen opklaringen en wolken elkaar af met nog enkele buien. In de Hoge Ardennen is er kans op sneeuw of smeltende sneeuw. Later in de nacht kunnen lage wolken ontstaan ten zuiden van Samber en Maas en het zicht beperken op de Ardense hoogten. De minima liggen tussen -2 en +1 graad ten zuiden van Samber en Maas, tussen +1 en +3 graden in het centrum en rond +5 graden aan zee. De wind waait matig uit zuidwest en draait geleidelijk naar zuidwest tot west, aan zee naar noordwest. Er zijn rukwinden tot 50 en 60 km per uur. Vooral ten zuiden van Samber en Maas is er kans op ijsplekken.

Morgen wordt het wisselvallig met buien die vanaf de Noordzee voornamelijk over de noordoostelijke landshelft trekken. Op de Ardense hoogten is smeltende sneeuw mogelijk. In de namiddag verwachten we bredere opklaringen vanaf de kust. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 8 à 9 graden in Vlaanderen.

Morgenavond en -nacht is het wisselend bewolkt met nog enkele buien, in de Ardennen van sneeuw of smeltende sneeuw. Later wordt het overal droog met overal brede opklaringen. Het wordt kouder dan de voorgaande nachten: de minima liggen tussen -6 en -1 graad ten zuiden van Samber en Maas, tussen 0 en -1 graad in het centrum en rond +3 graden aan zee.

Dinsdag krijgen we, door toedoen van het Azorenhoog dat zich uitbreidt over West-Europa, een overwegend droge dag met opklaringen en stapelwolken. ‘s Ochtends is er kans op lokale mist of laaghangende bewolking. Na een koude ochtend met op veel plaatsen lichte vorst, stijgen de temperaturen overdag naar 5 graden op de Ardense hoogvlakten tot 10 graden in Vlaanderen.

Woensdag schuift een verzwakt warmtefront over het land met veel bewolking maar weinig of geen neerslag. De maxima gaan in stijgende lijn en bereiken 8 tot 13 graden.

Donderdag blijft onder hogedrukinvloed vochtige lucht gevangen in de onderste luchtlagen en krijgen we vrij veel bewolking met ‘s nachts en ‘s ochtends eventueel wat nevel of mist. Er is meer kans op zon in het zuiden van het land. De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden.

Vrijdag verandert er weinig. Het blijft rustig met vrij veel wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 10 en 15 graden.

Zaterdag neemt de kans op een licht buitje tijdelijk toe op de doortocht van een verzwakt koufront. De maxima dalen licht naar 8 tot 13 graden.

Zondag wordt het droog met opklaringen. De temperaturen stijgen niet hoger dan 7 tot 12 graden.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • De Waen Luc

  Wat een theater....het weer kan me maximaal 24 uur tot 48 uur voorspellen, de rest is giswerk...daarmee zelden juist..

 • Hans Benoit

  Vergeet het maar, weerbericht bijgesteld,het wordt zeker geen 15 graden.

 • Marc Leysen

  Maartse buien in maart, het klimaat verandert echt hoor

 • marcus vertongen

  Het is bijna lente en de echte winter moet nog beginnen. Laat het nu toch eens over dag vriezen. De liefhebbers van de opwarming van de aarde zullen weer te vreden zijn

 • Philomena Vanderweyen

  Het is goed voor de natuur dat er al enkele dagen serieus wat regen gevallen is,de beken zijn opnieuw gevuld en het grondwaterpeil is bijna terug normaal,dus het droge weer dat we volgende dagen gaan krijgen is mooi meegenomen.