Eerste 10 dagen juli zonniger en warmer dan normaal

PHOTO_NEWS
Hoera, het wordt stilaan beter weer. Het kwik kan vandaag stijgen tot 25 graden, maar de eerste 10 dagen van juli krijgen we pas écht zomerweer. Dat zegt vtm-weerman David Dehenauw. Die eerste 10 dagen van juli zal het zonniger, warmer (25-30 graden en droger dan normaal zijn, meldt hij op Twitter. Lokale warmteonweders zijn dan wel niet uitgesloten, klinkt het.

Vandaag blijft het droog met flinke zonnige perioden. De wind waait zwak in hoofdzaak uit richtingen tussen zuid en west. De maxima stijgen tot 20 graden vlak aan zee en in de Ardennen en 23 tot 25 graden elders. Vanavond en -nacht blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden, bij minima van 11 tot 15 graden.

Morgen is het aangenaam zomerweer met zonnige perioden. Er waait een zwakke wind uit zuidelijke richtingen. De maxima klimmen naar 23 graden aan de kust en in Hoog-België en 25 tot 28 graden in de andere streken. 's Avonds en in de nacht van vrijdag op zaterdag kunnen enkele lokale regen- of onweersbuien tot ontwikkeling komen.

In het weekend en maandag is er een afwisseling van zon en wolkenvelden. Vooral zaterdagochtend is tijdelijk nog een buitje mogelijk. De middagtemperatuur schommelt rond 23 graden.

Vanaf dinsdag wordt het hoogzomer met veel zon. Het kwik loopt daarbij op naar waarden tussen 25 en 30 graden.