Eerst nog buien, morgen droog met geregeld zon

THINKSTOCK
Zaterdagmiddag zijn er soms enkele opklaringen maar ook buien, mogelijk met korrelhagel of onweer. Hoog in de Ardennen valt de neerslag onder de vorm van (natte) sneeuw. Er waait een matige wind uit west tot noordwest. De maxima schommelen tussen 2 graden op de Hoge Venen en 4 tot 7 graden elders.

Vanavond kan er nog een bui voorkomen. Hoog in de Ardennen gaat het om een sneeuwbui. 's Nachts wordt het droog met opklaringen. Plaatselijk is mistvorming mogelijk. Het kwik daalt naar plus 2 graden aan zee en 0 tot min 3 graden landinwaarts. Er kunnen ijsplekken ontstaan!

Na het optrekken van het ochtendgrijs blijft het zondag droog met geregeld zon. 's Avonds neemt de bewolking toe gevolgd door regen vanuit het westen. De zuid- tot zuidwestenwind wakkert aan tot matig, aan zee tot krachtig. Het wordt 2 graden op de Hoge Venen en 6 tot 9 graden in Laag- en Midden-België. De nacht van zondag op maandag wordt winderig en regenachtig.

Van maandag tot en met vrijdag is het wisselvallig met regelmatig regen of enkele buien en vooral maandag ook veel wind. De middagtemperatuur schommelt rond 8 graden.