Een hele week lentezonnetje, met vrijdag tot 13 graden

Getty Images
De nieuwe werkweek start op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden. In de loop van de dag drijven er vanaf het noordwesten wolkenvelden over het land, waaruit af en toe wat lichte regen kan vallen. Maar daarna blijft het wel een hele week droog en zonnig, met vrijdag zelfs tot 13 graden.

Ten zuiden van Samber en Maas hangt er nog veel bewolking. Op de Ardense hoogten kan smeltende sneeuw vallen. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in Laag-België. De wind waait matig uit het westen, ruimend naar noordwest en aan zee naar noordnoordwest, aldus het KMI.

Maandagavond en -nacht is het gedeeltelijk bewolkt. Een lokaal buitje is niet helemaal uitgesloten, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Er is kans op vorming van nevel of in de Ardennen lokale mist. Rijmplekken zorgen mogelijk voor plaatselijke gladheid. De temperatuur daalt tot rond -2 of -3 graden in de Hoge Venen, tot +2 graden aan zee en tot rond het vriespunt op de meeste andere plaatsen. De wind waait meestal zwak uit noord tot noordwest, krimpend naar west tot zuidwest.

Dinsdag zal een krachtig hogedrukgebied boven Frankrijk ons weer stabiliseren. Langs de noordelijke flank van dit hogedrukgebied stroomt nog zeer vochtige zeelucht over onze streken. We verwachten dus veel wolken met tussendoor een opklaring. Het blijft overal droog. 's Ochtends is er in de Ardennen kans op lage bewolking, nevel en aanvriezende mist. De maxima liggen tussen 2 en 9 graden, bij een zwakke tot matige wind uit zuidwest. 

De rest van de week blijft volgens het KMI droog én zonnig. Woensdag halen we nog 9 graden, maar donderdag al 12 en vrijdag zelfs 13 graden in het centrum van het land. Ook het weekend kondigt zich droog en zonnig aan, met temperaturen tussen 10 aan de kust en 12 graden in het binnenland.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.