Drukkend warm

Het weer met Jill Peeters: weersvoorspelling 18 juni

Bart Leye
Dinsdag wordt het drukkend warm, met in het binnenland maxima die makkelijk oplopen tot 28 graden. Aan zee steekt een zeebries op en neemt de bewolking al sneller toe, en daar wordt het 22 graden. De dag begint zonnig, en gaandeweg ontwikkelen er zich stapelwolken. In de late namiddag en tegen de avond kunnen deze wolken uitgroeien tot regen- of onweersbuien. De wind waait zwak uit het oosten.

Dinsdagnacht wordt het zwaar bewolkt in wisselvallig, met regenbuien en lokaal onweer. De buienkans is kleine in de oostelijke landshelft. Minima liggen tussen 12 en 19 graden bij een zwakke wind uit het zuidoosten.

Een hogedrukgebied trekt geleidelijk weg naar het oosten waardoor de regenzones tot bij ons kunnen komen. Dinsdag houden we het overdag nog wel grotendeels droog, maar daarna wordt het een paar dagen onstabieler. Vrijdag en zaterdag stabiliseert het weer, door een volgend hogedrukgebied dat zich kan opbouwen over onze regio.

Woensdag wordt het minder zonnig, en de maxima komen uit rond 24 graden. In de voormiddag zijn er al een paar regenbuien, maar vooral in de namiddag verwachten we verspreid over het land intense buien, mogelijk met onweer. 

Donderdag wordt het zwaar bewolkt met vooral in de namiddag een paar regen- en onweersbuien. De maxima komen weer lager uit, rond 20 graden. De wind draait naar westelijke richtingen. 

Vrijdag wordt het opnieuw zonniger, droog en daarbij halen de maxima een vrij normale 20 graden. De wind waait meestal zwak uit het westen.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hilde Mestdagh

  Ik weet een ding dat de mensen serieus kunnen zeveren

 • Thierry Deleu

  Een gewone herfst dag ! Echt super !

 • danny buyse

  We hebben gisteren de eerste keer sinds eind april een Atlantische storing verbonden aan een depressie over ons land gekregen en zondag volgt er nog één en zal nog veel meer regen brengen. De hele periode daarvoor sinds eind april waren het telkens onweersbuien waar de ene overstroming kende en de andere geen druppel zag die via Duitsland of Frankrijk naar ons kwamen of gewoon boven België zich ontwikkelden.

 • Johan Vercarre

  @Guido Ceuleers : Als je het dan zo goed weet, ga er dan zelf eens aanstaan hé ! Van een beroepsmeteoroloog bij Belgocontrol.

 • Bene Devos

  De eerste 2 weken van juni hebben we de zon niet gezien,altijd bewolkt geweest en veel wind. Gelukkig vergeten de mensen dat vlug.Ben toch blij dat het wat minder warm wordt.Al gaan we het ook missen na enkele weken wisselvalligheid.