Droog met mooie zonnige periodes: maxima tussen acht en tien graden

Shutterstock
Het blijft vanmiddag droog, rustig en meestal zonnig met maxima van 5 tot 10 graden. Vannacht is er op sommige plaatsen vorming van nevel, mist of lage wolkenvelden. Het koelt snel af met minima van ­-2 tot 3 graden. Morgen trekt een regenzone over ons land vanaf de kust. Maxima van 3 tot 8 graden. Het wordt ook winderig, aldus het KMI.

Morgenvroeg is er nog kans op (aanvriezende) mist in de Ardennen. Eerst is het overal droog, maar meestal al bewolkt. Nadien verwachten we perioden met regen vanaf de kust. Over het oosten valt er pas neerslag in de loop van de namiddag. Op het einde van de namiddag, achter de regenzone, wordt het zeer wisselvallig met buien in het westen. De maxima schommelen tussen 3 of 4 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in Vlaanderen. De wind waait matig of vrij krachtig uit zuidelijke richtingen en ruimt in de namiddag naar zuidwest tot west met rukwinden rond 65 kilometer per uur. 

Dinsdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met buien en plaatselijk kans op een donderslag. In Hoog­-België valt er soms wat winterse neerslag. We krijgen maxima van 2 graden in de Hoge Venen tot 8 graden in het westen. De wind waait matig uit zuidzuidwest tot zuidwest, aan de kust en in de Ardennen soms vrij krachtig.

Woensdag blijft het wisselvallig met enkele buien. In de Ardennen vallen de buien soms onder de vorm van smeltende sneeuw. De maxima schommelen tussen 2 en 9 graden. De wind is matig uit zuidwest.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.