Droog met brede opklaringen in Vlaanderen, opnieuw onstuimig en regenachtig weekend verwacht

ShutterStock
Het wordt deze namiddag wisselend bewolkt. Er komen vooral in het zuiden en het oosten van België nog enkele winterse buien voor. In het westen zijn er mooie opklaringen. De maxima variëren van 2 graden op de Ardense hoogvlakten tot 8 graden aan zee. ‘s Nachts wordt het tijdelijk droger en rustiger, bij minima tussen ­2 en 4 graden, zo verwacht het KMI. 

Vanavond en in het eerste deel van de nacht zijn er eerst brede opklaringen en is het droog, volgens het KMI. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en tegen de ochtend valt er regen over het westen van ons land. De wind neemt in de loop van de nacht toe naar vrij krachtig aan zee en matig landinwaarts uit zuidwest, krimpend naar zuid. Winden rond 50 kilometer per uur. Minima van ­2 tot 4 graden aan zee.

Morgen trekt een actieve regenzone over ons land. In de Ardennen wordt de regen voorafgegaan door sneeuw of smeltende sneeuw. Na de middag wordt het wisselvallig vanaf het westen, met buien en kans op onweer. Het wordt geleidelijk zachter met maxima tussen 4 graden op de Ardense hoogvlakten en 9 graden in het westen van het land. De rukwinden kunnen tijdelijk 60 tot 80 kilometer per uur halen. Donderdagavond vallen er eerst nog enkele stevige buien, maar later op de nacht wordt het droger vanaf de kuststreek. De temperaturen dalen naar 1 tot 6 graden.

Vrijdag is het bewolkt maar meestal droog. De maxima bedragen 5 tot 10 graden, bij een zwakke tot vaak matige wind die krimpt van westzuidwest naar zuidzuidwest.

Zaterdag is het zwaarbewolkt met soms wat regen, vooral over het westen. Zaterdagnacht neemt de kans op neerslag overal toe. Het wordt zeer zacht met maxima van 8 tot 13 graden. Zondag is het overwegend zwaarbewolkt met enkele perioden van regen. Het is zeer zacht met lokaal tot 15 graden, maar er zijn opnieuw rukwinden mogelijk tot 90 à 100 kilometer per uur of meer.

Maandag wordt het wisselvallig met enkele buien. De maxima schommelen lokaal rond de 10 graden. Dinsdag wordt het wisselend bewolkt met buien en maxima rond 10 graden in het centrum.