Droog en zacht weekend, woensdag stijgt kwik opnieuw naar 25 graden

iStock
Het weekend start droog maar bewolkt. De dagen daarna worden vrij mooi en zacht, met temperaturen die midden volgende week stijgen richting 25 graden. Tegen het einde van de week wordt het minder zacht, zo voorspelt het KMI.

Vandaag wordt het meestal gedeeltelijk bewolkt met hoofdzakelijk hoge en middelhoge wolkenvelden. Het blijft meestal droog. In het zuiden blijft het eerder vrij zonnig. De temperaturen halen 15 tot 17 graden in de Ardennen en 18 of 19 graden in de andere streken. De wind waait zwak, en na de middag matig, uit zuidwest.

Ook komende nacht wordt het gedeeltelijk bewolkt met hoofdzakelijk hoge en middelhoge wolkenvelden. De temperaturen dalen naar 8 graden op de Ardense hoogten en 14 graden aan zee. De wind waait zwak, soms matig aan zee, uit zuid tot zuidwest.

Morgen blijft het droog met zonnige perioden in het zuidelijke deel van het land en meer hoge wolken in het noorden. De maxima schommelen tussen 21 of 22 graden aan de kust en in de Hoge Venen, en 25 graden in Belgisch Lotharingen.

Begin volgende week bepaalt een hogedrukgebied boven Frankrijk gunstig ons weer. Het blijft droog en vrij zonnig. Maandag trekt een zwakke storing vanaf de kust over het land. 's Ochtends is er kans op nevel, mist of laaghangende bewolking. Later overdag wordt het wisselend bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. Het KMI verwacht maxima rond 21 of 22 graden in het centrum.

Dinsdag blijft het droog en wordt het zonnig met hoge wolkensluiers en wat onschuldige stapelwolken. De maxima liggen tussen 21 en 25 graden bij een matige zuidwestelijke wind.

Woensdag stijgen de temperaturen naar waarden rond of net boven 25 graden. De dag begint zonnig maar daarna trekken vanaf de kust wolken over het land met kans op een buitje.

Donderdag krijgen we op de meeste plaatsen droog en wisselend bewolkt weer. In het zuidoosten van het land is er doorgaans meer bewolking en kan er een bui vallen, mogelijk met onweer. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee en 24 graden in Belgisch Lotharingen.

Vrijdag zou het droog moeten blijven met een wisselende bewolking. In het zuidoosten van het land is een bui niet uitgesloten. De maxima liggen rond 20 graden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mario Roman

    Jaja, zal dat wel zien, het ging deze week ook niet regenen en 26° zijn, niet veel van gemerkt