Drone hindert brandweer bij bluswerk natuurbrand

EPA
Zo'n honderd brandweerlieden en acht blushelikopters waren gisteren in de weer om een grote natuurbrand in het westen van Canada onder controle te krijgen. Dat werd extra lastig toen de helikopters naar de grond moesten omdat een drone boven de brand vloog. De autoriteiten hebben geen idee van wie de drone is. Uren later stonden de heli's nog steeds aan de grond.

"Je kan je niet voorstellen hoe frustrerend dit is'', zei een brandweerwoordvoerder tegen de Vancouver Sun. "De brand is hevig en de eerste prioriteit is het beschermen van huizen." Het vuur heeft al zeker een woning verwoest. De brand woedt in een gebied van zo'n 1500 hectare in de buurt van de Amerikaanse grens. Ongeveer honderd woningen zijn ontruimd.

Het is in Canada verboden met een drone in de buurt van een brand te komen. Het incident van gisteren, is niet het eerste dit jaar in Canada. Eerder deze zomer moest de brandweer tijdens bluswerk ook al alle luchtactiviteiten staken omdat een drone in de buurt een natuurbrand vloog. Dat was niet ver van het gebied waar dat gisteren gebeurde.