Driemaster Bounty gezonken: 1 vrouw dood en kapitein nog altijd vermist

EPA
De beroemde driemaster HMS Bounty is voor de Amerikaanse oostkust gezonken als gevolg van de orkaan Sandy. Het zeilschip is onder meer bekend van de films 'Mutiny on the Bounty' (1962) en 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest' (2006). Het vaartuig was een replica van het gelijknamige Britse schip uit 1787, dat beroemd werd door de muiterij bij Tahiti in 1789. Er is een dode gevallen en er is ook nog een vermiste.

De kustwacht slaagde er eerder op de dag in 14 bemanningsleden te redden. Een bemanningslid werd later levenloos gevonden. De 42-jarige vrouw werd uit het water en naar een ziekenhuis overgebracht. Alle pogingen om haar te reanimeren, bleken helaas vruchteloos. De 63 jaar oude kapitein is nog steeds vermist. Het schip is ten onder, maar een mast is nog zichtbaar, meldde de kustwacht.

Het 55 meter lange zeilschip bevond zich voor de kust van North Carolina toen het in moeilijkheden geraakte door het weer. Op het moment dat het noodsignaal werd uitgezonden, werd het schip geraakt door golven van 5 meter hoog. De wind blies met 65 kilometer per uur over het dek.

EPA
De reddingshelikopter heeft veertien bemanningsleden kunnen redden. Twee opvarenden blijven vermist.
UNKNOWN De reddingshelikopter heeft veertien bemanningsleden kunnen redden. Twee opvarenden blijven vermist.
AP
AFP