Dode bij bosbrand in Spanje

UNKNOWN

Bij een bosbrand nabij Lerida in het noordoosten van Spanje is een 86-jarige man om het leven gekomen. Hij slingerde met zijn auto van de weg en raakte ingesloten door de vlammen.

Elf blusvliegtuigen
Het vuur heeft zowat 5.000 hectare bos en struikgewas vernield. De oorzaak van de brand is onduidelijk. Sterke wind wakkerde de vlammen steeds weer aan. Zowat 200 hulpverleners konden, met steun van elf blusvliegtuigen, tegen de middag de brand indammen.
In Tarifa, aan de zuidelijke kust van Spanje, moest een hotel geëvacueerd worden. De Spaanse radio meldde dat zowat 700 toeristen uit voorzorg naar een school zijn overgebracht.

Openluchtfestival getroffen
Een vuurtje en stormachtige wind stuurden het programma van het openluchtfestival van Benicassim bij Castellon in de war. Om de bands en de ongeveer 45.000 toeschouwers niet in gevaar te brengen, werden meerdere concerten afgezegd. Ook een camping werd ontruimd, zodat ongeveer 1.000 mensen de nacht doorbrachten in een sporthall en een school.

Het vierdaagse festival is een van de meest geliefde trefpunten van de alternatieve muziekscene in Europa. Op de affiche dit jaar staan onder meer Oasis, Kings of Leon, Franz Ferdinand en Maximo Park. (belga/svm/dea)