Dit weekend opnieuw temperaturen tot 28 graden, vanaf dinsdag iets koeler

iStock
Er zijn vanochtend brede opklaringen, maar in sommige streken hangen lage wolken. In de loop van de dag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Het is warm met maxima tot 22 of 23 graden in de Ardennen en van 25 tot 28 graden in de rest van België. Aan zee klimt het kwik niet veel hoger dan 20 graden. De wind waait zwak tot matig uit het noorden tot noordoosten, zo verwacht het KMI.

Vannacht is het droog en vaak lichtbewolkt. De minima liggen tussen 11 en 16 graden, bij een zwakke wind uit het noorden tot noordoosten.

Morgen is er opnieuw warm weer, met temperaturen rond 22 à 23 graden in de Ardennen en aan de kust, en tot 28 graden in het centrum van het land. In de loop van de dag worden er stapelwolken gevormd, waaruit vooral in het zuidoosten van het land enkele buien of zelfs een onweer kunnen ontstaan.

Zondag en maandag beginnen zonnig. Overdag verschijnen er stapelwolken waaruit een paar plaatselijke buien kunnen vallen, eventueel met onweer. Het wordt nog iets warmer, met maxima rond 30 graden.

Vanaf dinsdag wordt het geleidelijk iets koeler, hoewel het met temperaturen rond 25 of 26 graden in het centrum van het land nog steeds warmer is dan gemiddeld. Het weerbeeld is eerder onstabiel met in de loop van de dag lokale (onweers)buien.

Woensdag en donderdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met regelmatig buien, lokaal is ook een onweer mogelijk. Vrijdag lijkt het tijdelijk iets droger te zullen zijn. Het wordt iets koeler, met temperaturen tot 23 of 25 graden in het centrum van het land, bij een zwakke tot soms matige westenwind. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • danny buyse

    Misschien gaan we toch nog eens regen krijgen want is al geleden van eind mei!

  • Frans Dedokker

    Laat het maar zomer zijn tot eind oktober!

  • Verstraeten Dirk

    warm en droge lucht... a nee das waar tis hier altijd vochtig... op vakantie in bv Thailand is het 35g en 80% vochtigheid maar dan zagen we niet he!!!!