Dit weekend is België warmste plek van Europa

Het belooft prachtig weer te worden in ons land tijdens het hemelvaartweekend. Sterker nog, nergens anders in Europa zal het warmer worden.

Vrijdag mogen we temperaturen verwachten boven de 20 graden. Aan de kust zal het enkele graden koeler zijn, maar nog zeker 20 graden. In het weekend kan de temperatuur zelfs oplopen tot 25 graden, dat is dan meteen ook de warmste dag van dit jaar in België. "En daarmee zijn we het warmste plekje van Europa, want elders is het wel wat kouder en regenachtiger", zegt VTM-weervrouw Eva Clockaerts.

Om u een idee te geven: in Madrid gaat het dit weekend regenen en wordt het niet warmer dan 18 graden. Zondag bereikt het kwik er amper 14 graden. Zelfde verhaal in Barcelona, waar de temperatuur komend weekend rond de 18 graden schommelt. Lissabon: regen en amper 16 graden. Athene, Rome en Berlijn komen nog enigszins in onze buurt. In de Griekse hoofdstad kan er een regenbui vallen met temperaturen rond 20 graden. In Rome en Berlijn hetzelfde weerbeeld, al mogen ze daar met 22 graden ook niet klagen.