Derde Nederlandse slachtoffer van lawine Franse Alpen gevonden

Archiefbeeld van de zoekactie naar de Nederlandse student op 9 maart.
afp Archiefbeeld van de zoekactie naar de Nederlandse student op 9 maart.
Het derde Nederlandse slachtoffer van de lawine in het Franse Valfréjus is vandaag gevonden. Dat bevestigt Marcus Schlatmann, directeur van het skigebied. Twee pistewachten gingen op eigen initiatief met hun speurhond op pad en vonden de student onderaan de lawine.

De drie jongens van 21, 22 en 25 jaar oud behoorden tot een groep studenten uit Nijmegen. Ze waren op 8 maart buiten de officiële piste aan het snowboarden toen ze werden verrast door een lawine. De twee andere Nederlanders werden eerder al gevonden.

Volgens Schlatmann had het geregend, waarna de pistewachten op pad gingen. "Door de regen ontstaan gaten in de sneeuw, waar de lucht langs komt. Ze hoopten het slachtoffer daarom nu te vinden en de hond sloeg inderdaad aan."

Het lichaam van het derde slachtoffer is geborgen door de politie. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is de familie ingelicht.

In de Franse Alpen waren er in maart veel lawines. Er waaide een föhn door onder meer Frankrijk, Italië en Zwitserland. Deze warme wind deed de temperaturen lokaal tot wel 20 graden stijgen. Daardoor is volgens experts de kans op lawines alleen maar groter geworden.

afp2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Steve Tijpels

    Zelfs op de piste ben je niet veilig voor een lawine Shana.

  • Shana Bonny

    Ik snap nog altijd niet....na al die ongevallen al van skiërs die buiten de piste gaan en dood aangetroffen worden of zwaargewond en dan toch nog van die achterlijke mensen die zich eraan wagen en er buiten gaan en zo hun leven riskeren