De zon blijft ons ook volgende week verwennen met zomerse temperaturen. Enkel dinsdag en woensdag kans op een bui

Florian Van Eenoo photonews
De zon blijft de komende dagen schijnen in onze contreien. Enkel dinsdag en woensdag kunnen we een bui verwachten. Maar vanaf donderdag wordt het opnieuw zonniger en warmer.

Het is vandaag vaak zonnig, met nu en dan enkele wolkenvelden. Het blijft warm met temperaturen rond 21 graden in Hoog-België, rond 23 graden aan zee en rond 27 graden in het binnenland. 

Vanavond en vannacht blijft het licht bewolkt tot helder. Tijdens het tweede deel van de nacht schuiven vanaf het noorden meer wolkenvelden binnen, maar het blijft wel droog. De minima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 15 graden aan de kust.

Ook morgen begint nog zonnig, maar vanaf het noorden verschijnen er meer wolkenvelden. In het uiterste oosten van het land kan een lichte bui vallen, hoewel de neerslagkans ook daar erg klein is. Het KMI verwacht maxima van 19 à 20 graden in Hoog-België, rond 21 graden aan zee en tot 25 of 26 graden in de rest van het land. 

Dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, met vooral in de oostelijke landshelft af en toe een bui. Het wordt frisser, met maxima tussen 15 en 18 graden in de Ardennen en tot 18 à 21 graden elders. De wind waait matig tot aan zee vrij krachtig uit noord tot noordwest.

Woensdagochtend volgt mogelijk nog een laatste bui, maar daarna wordt het opnieuw zonniger en warmer. De maxima schommelen woensdag rond 19 à 20 graden in de Hoge Venen en tot 24 of 25 graden in het centrum van het land.

Van donderdag tot zondag verwacht het KMI zomers weer met temperaturen die opnieuw stijgen richting 26 à 30 graden in het centrum van het land. In de Ardennen variëren de maxima tussen 22 en 26 graden, aan zee rond 21 of 23 graden. De stapelwolken die 's namiddags gevormd worden kunnen, vooral in het zuiden van het land, aanleiding geven tot een lokaal onweer. 
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sara Delaere

  Mijn favoriete seizoen is de zomer en dat zonnetje,echt zalig. Alles klaart op de mensen zijn ook opgewekter,ben een zomermens! Maar het is natuurlijk voor de natuur en landbouwers heel erg met die hitte en water tekort. Hun oogst kapot...Voor hen zou het toch eens mogen regenen. Maar liefst s'nachts alé als ik kon kiezen hèhè thja maar het weer is niet te koop en mensen zijn verschillend dat is nu eenmaal zo

 • Wivina Renier

  goed voor mensen die een airco hebben, die kunnen genieten En als je er helemaal niet tegen kunt word je een zaag genoemd. Het is een feit dat gematigd temperaturen fantastisch zijn. Maar ja zonnekloppers geniet ervan en wij die er niet tegen kunnen zullen maar hopen dat het vlug verandert naar mildere temperaturen en regen voor de natuur want die staat er triest bij.

 • Lesley Huyens

  Dat mensen dit heerlijk vinden kan ik niet begrijpen. Onze regenput is al bijna leeg. Als het niet snel wat regent moeten we wel leidingwater gebruiken om onze planten in leven te houden. Onze kinderen slapen heel slecht van de hitte. Niet iedereen kan zijn huis voorzien van airco. Al die egoïsten die dit leuk weer vinden, denk eens aan kleine kinderen en ouderen die met deze hitte amper kunnen buiten komen.

 • Gerard Braeckmans

  @ pascelne Dubois: je gaan presenteren op een terras is een nieuwe trend. Het okselzweet was van jezelf. Ook de andere odeurtjes? Ik zit ook binnen met dit weer. En waarom? Daar heb je geen zaken mee.

 • guido vermeyen

  Om het half uur is het verplicht zich om te draaien, de andere kant moet ook doorbakken zijn.