Dag start met mist, later opnieuw zonnig

rv
De dag begint vandaag op veel plaatsen grijs met mist en laaghangende bewolking, die een groot deel van de voormiddag zullen blijven hangen. Op de Ardense Hoogten wordt het snelst zonnig. De maxima liggen tussen 12 en lokaal 16 graden bij een zwakke en veranderlijke wind.

Vanavond en -nacht blijft het droog en rustig met opklaringen en lokaal opnieuw vorming van nevel, mist of laaghangende bewolking. De minima liggen tussen 2 en 7 graden bij een nog steeds zwakke en veranderlijke wind, meldt het KMI.

Morgen is het, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, eerst droog met opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de namiddag komt er meer bewolking waaruit eventueel een spatje regen kan vallen. De maxima liggen rond 12 graden aan de kust, tussen 14 en 16 graden in het Vlaamse binnenland en tussen 11 en 13 graden in de Ardennen.

Droog
Woensdag begint de dag op de meeste plaatsen grijs met nevel, mist of laaghangende bewolking. Later op de dag blijft de bewolking overwegen en zijn de opklaringen eerder schaars maar het blijft wel droog. De wind waait matig uit noordwestelijke richtingen en het wordt wat frisser met maxima rond 13 graden in het centrum.

Bewolkt
Donderdag is het bewolkt, maar zo goed als droog, met een strakke noordwestenwind met temperaturen tot hooguit 12 graden.

Van vrijdag tot maandag krijgen we meer en meer zon. Vrijdag liggen de maxima rond 14 graden bij een matige westelijke wind, in het weekend stijgen de temperaturen richting 18 graden bij weinig wind. Maandag wordt het met een zuidelijke wind mogelijk nog wat warmer.