Dag begint zwaarbewolkt met af en toe regen, maar in de namiddag wordt het droger

Getty Images
Woensdagvoormiddag is het zwaarbewolkt met af en toe regen, maar in de namiddag wordt het stilaan droger vanaf het westen van het land. Op het einde van de dag krijgen we temperaturen rond 3 of 4 graden op de Ardense hoogten, 8 tot 10 graden in het centrum en 11 of 12 graden in het westen, meldt het KMI.

Donderdag is het zacht maar erg winderig met veel bewolking en af en toe regen. In de namiddag krijgen we tussen de wolken door meer droge perioden met opklaringen. Maxima tussen 6 en 12 graden. Er staat een matige tot vaak vrij krachtige en aan zee soms krachtige wind uit zuid tot zuidwest. 

Vrijdag verlaat een regenzone het oosten van het land en wordt het overal wisselend bewolkt met kans op een plaatselijke bui. De maxima gaan van 6 tot 11 graden.

Van zaterdag tot dinsdag trekken storingen over ons land. Het weerbeeld is bijgevolg overwegend zwaarbewolkt met perioden van regen en soms vrij veel wind. Het wordt iets minder zacht met zaterdag maxima rond 9 of 10 graden in het centrum. Vanaf zondag komen we in de buurt van 12 graden. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerard Braeckmans

    Ideaal weer voor een terrasje en een bbq, zou Frank Desoobere zeggen. En andere bullshit.