Code rood in Savoie na "uitzonderlijke sneeuwval die maar eens om de 30 jaar voorkomt"

AFP
De Franse weerdienst Météo France heeft voor het departement Savoie voor het eerst de code rood afgekondigd, door een erg hoog risico op lawines. Dat berichten de Franse media. Volgens de weerdienst komt zo'n situatie gemiddeld maar om de 30 jaar voor.

Maandagmiddag was in 24 uur tijd al 40 tot 90 centimeter sneeuw gevallen op de hoogten van het departement, waar enkele grote en bekende skigebieden liggen. Enkele dorpen in het hogergelegen deel van de provincie Maurienne raakten geïsoleerd.

Verschillende wegen waren geblokkeerd, onder meer door de onstabiliteit van het sneeuwdek. Voor wie zich moest verplaatsen, werd maandagnamiddag een konvooi georganiseerd. De voertuigen in dat konvooi waren uitgerust met detectoren voor slachtoffers van lawines.

AFP
AFP
AFP
AFP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • peter servranckx

    En dat allemaal door de opwarming van de aarde door de schuld van de mens, zelfs de sahara is ondergesneeuwd ??