Code geel voor rukwinden in aanloop naar kerstavond, noodnummer 1722 gedeactiveerd

iStock
We krijgen vrij onstuimig en wisselvallig weer vandaag, met regelmatig een bui en rukwinden tot plaatselijk 70 à 80 kilometer per uur. 

Wegens de sterke wind activeerde de FOD Binnenlandse Zaken tijdelijk het nummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies. Inmiddels werd dat nummer alweer gedeactiveerd. “Het KMI voorziet momenteel geen noodweer meer”, aldus de FOD in een mededeling. 

Kerstavond en -nacht worden rustiger, maar nog wisselvallig met tijdelijk enkele buien. 

Morgen - op kerstdag - kunnen er in de voormiddag nog enkele buitjes vallen, vooral dan in het oosten van het land. Nadien wordt het, onder invloed van een hogedrukcel boven Frankrijk, meestal droog met soms brede opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 2 of 4 graden in de Ardennen en 6 tot 8 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit west tot noordwest.

Donderdag is het eerst wisselend tot vaak zwaarbewolkt. In de loop van de dag, waarschijnlijk pas tegen de avond, kan het vanuit het westen lichtjes gaan regenen. De maxima liggen tussen 3 en 6 graden bij een zwakke tot meestal matige wind uit zuidelijke richtingen.

Vrijdag wordt het zwaarbewolkt en kan er wat regen vallen. Het is vrij zacht met maxima van 4 graden in de Hoge Venen en 9 tot 11 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest.

www.meteo.beReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.