Code geel: KMI waarschuwt voor mistbanken

Henk Deleu
Het KMI waarschuwt voor mistbanken die het zicht kunnen belemmeren tot minder dan 500 meter of lokaal tot minder dan 200 meter. De waarschuwing geldt voor alle provincies. Het KMI heeft code geel afgevaardigd, tot 14.00 uur. Het zou tot zondagavond wel droog moeten blijven, zo meldt het KMI. 

Het wordt een grijs weekend. Vandaag blijft het wel droog met vrij veel lage bewolking. Ook morgen hangt er vrij veel bewolking. Zondagnacht trekt een regenzone over het land. Volgende week wordt wisselvallig met regen, buien en vrij veel wind, aldus het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-intoxicatie.

Vandaag blijft het droog. Na het optrekken van het ochtendgrijs hangt er vrij veel lage bewolking, maar hier en daar komen er enkele opklaringen voor. De maxima schommelen tussen 4 en 7 graden bij een meestal zwakke wind uit zuid tot zuidoost. Vannacht blijft het droog met vrij veel lage bewolking. In de loop van nacht kan er opnieuw nevel of mist gevormd worden. De minima schommelen tussen 0 en 4 graden bij een meestal zwakke zuidenwind.

Morgen start droog met veel bewolking en soms mist in de Ardennen. Later op de dag zijn er hier en daar enkele opklaringen mogelijk. De temperaturen halen 4 tot 9 graden bij een matige wind uit zuid tot zuidwest. Zondagavond wordt het zwaarbewolkt met over het westen stilaan regen. Zondagnacht trekt de regen verder oostwaarts door het land. Over het westen wordt het op het einde van de nacht opnieuw droger met nog kans op enkele buien. We krijgen maxima van 3 graden in de Hoge Ardennen tot 7 graden over het westen. 

Baert Marc

Maandag wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met enkele buien. Het blijft vrij zacht. Maandagnacht trekt een actieve regenzone over het land met veel wind. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Ardennen en 9 graden elders. 

Dinsdag wordt het guur weer. Opklaringen en zwaarbewolkte periodes met buien wisselen elkaar af. Plaatselijk kan dit gepaard gaan met een donderslag en korrelhagel. In Hoog-België kan de neerslag een winters karakter aannemen. Ook de dagen daarna kans op buien.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Danny Buyse

    Echt winterweer is het eigenlijk niet maar waar ik woon is de temperatuur al 4dagen of 96 uur niet boven de 4 graden geweest en voortdurend donkergrijs zodat je overdag zelfs licht moet maken.