Exclusief voor abonnees

Bomen zien nog erg groen: hebben we te maken met een tragere herfst?

Wannes Nimmegeers
Is de herfst ingedommeld? Laat Moeder Natuur het een beetje hangen? Begin november hangen er nog merkwaardig veel bladeren aan de bomen, veel meer dan vorig jaar. Of is dat gewoon perceptie? Niet helemaal, zeggen experts. “Als gevolg van de klimaatopwarming zijn onze seizoenen opgeschoven.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kirsten Hershe

  één woord, klimaatopwarming en de experten hebben weer profetische woorden (lees waanzin) gesproken. Niemand meer die echt nuchter en met beide voeten op de grond staat tegenwoordig? Het koude voorjaar en de aanhoudende droogte hebben ervoor gezorgd dat bomen nu medio november nog steeds veel bladeren hebben omdat ze eindelijk water krijgen door de overvloedige regenval. Vanaf oktober reeds herfst, hoezo seizoenen opgeschoven? Uiteraard, realiteit verkoopt niet, klimaatwaanzin wél !

 • maurice snelders

  Natuur regelt al miljoenen jaren zichzelf. Die heeft géén betwetetige experts nodig.

 • Pat Vanbeveren

  De echte reden is veel simpeler. Dit jaar zijn de bladeren gewoon veel later op de bomen gekomen. Het voorjaar bleef koud. Daarom hangen ze nu langer. Is dat nu zo moeilijk?

 • André Van der Poorten

  Verleden jaar werd de vroege val toegeschreven aan de droogte , nu het een tijdje goed heeft geregend word het de klimaatsverandering die het doet ! Neen , gewoon de wortels die nog voldoende water krijgen , maar dat is natuurlijk tijdelijk !

 • Coen Geurts

  Kent er dan niemand nog iets van de natuur?. De meeste bladeren vallen in November, waarom : wachten op vrieskou. En we zijn nog niet halverwege de maand.