Apocalyptische beelden van dodelijke zandstormen in India

screenshot
Bij zandstormen en zware regenbuien in het noorden van India zijn vannacht meer dan 116 mensen omgekomen. Bij het noodweer vielen ook meer dan 140 gewonden. 

In de deelstaat Uttar Pradesh stierven minstens 64 mensen, zegt de lokale rampenbestrijdingsdienst. In die deelstaat werd vooral het district Agra, waar het wereldberoemde mausoleum Taj Mahal staat, zwaar getroffen. Daar werden 43 doden geregistreerd. In de aanpalende deelstaat Rajasthan, aan de grens met Pakistan, kwamen volgens officiële cijfers minstens 31 mensen om het leven. Ook in andere deelstaten eiste het noodweer een aantal mensenlevens.

De meeste slachtoffers vielen toen bomen of muren het begaven door de harde wind. Volgens de autoriteiten werden ze verrast in hun slaap. Her en der ontstond ook brand. De regeringen van de twee zwaarst getroffen deelstaten beloofden de families van de dodelijke slachtoffers schadevergoedingen van elk 400.000 roepie (bijna 5.000 euro).

Volgens weerkundigen werden er windsnelheden tot 126 kilometer per uur gemeten. Op veel plaatsen is de elektriciteit uitgevallen. Het herstellen van de stroomvoorziening zal nog zeker twee dagen duren, aldus de verantwoordelijke elektriciteitsmaatschappij.

Gedurende de zomer, die in India net is begonnen, komen zandstormen met hevige rukwinden in het noorden van het land vaak voor. De federale weerdiensten voorspellen voor de komende dagen in Noord- en Oost-India nog meer stormen.

Meer video's:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anthony Daele

    Verniel de natuur nog maar een beetje meer. Nog maar het begin dit

  • Marco Maerten

    Beelden die ook voorkwamen in de 'sciene fiction'-film Interstellar. Het wordt werkelijkheid na een eeuw dogma van economische groeidiarree.