Amerikaanse kustwacht stopt zoektocht naar opvarenden vrachtschip

Studenten van de Marineschool in Main, VS hielden een wake voor de vermiste slachtoffers van het vermiste Amerikaanse containerschip El Faro. Vier opvarenden waren voormalige studenten van de school.
AP Studenten van de Marineschool in Main, VS hielden een wake voor de vermiste slachtoffers van het vermiste Amerikaanse containerschip El Faro. Vier opvarenden waren voormalige studenten van de school.
De Amerikaanse kustwacht is zijn zoektocht naar het vrachtschip El Faro met 33 opvarenden aan boord gestopt. Volgens de kustwacht is er geen hoop meer om nog overlevenden te vinden. Men gaat ervan uit dat het vrachtschip is gezonken bij de Bahama's, als gevolg van orkaan Joaquin.

Het 224 meter lange schip was onderweg van Jacksonville (Florida) naar San Juan (Puerto Rico). Het schip stuurde voor het laatst een noodsignaal uit op 1 oktober, in de buurt van de Bahama's, toen de orkaan daar aan kracht won.

De voorbije dagen werd gezocht met verschillende vliegtuigen, een helikopter en boten van de zeemacht, over een oppervlakte van 590.000 vierkante kilometer, een gebied groter dan Californië. Daarbij werden één lichaam en veel brokstukken aangetroffen, zoals een zwaar beschadigde reddingsboot van El Faro.

De zoekactiviteiten werden gisteravond gestaakt.

Maandag werd een reddingsboot van het vermiste schip aangetroffen.
AP Maandag werd een reddingsboot van het vermiste schip aangetroffen.