Als cactussen en brievenbussen smelten: Arizona kreunt onder hittegolf

Een brievenbus uit kunststof begaf het onder de loden hitte.
Fox 10 Phoenix / Twitter Een brievenbus uit kunststof begaf het onder de loden hitte.
In de Amerikaanse staat Arizona weten ze pas echt wat een hittegolf écht betekent: cactussen en brievenbussen 'smelten' en op het dashboard van je auto kan je koekjes bakken. Plezant is het met temperaturen tot 49 graden allerminst als je je voeten verbrandt op het voetpad en vliegtuigen noodgedwongen aan de grond moeten blijven.

Op sociale media posten mensen foto's van verwelkte cactussen, een onder de hitte geplooide brievenbus, een bankkaart die opkrulde door de hitte en een koekje dat op het dashboard van een auto wordt gebakken. Daarnaast ook een video van een ei dat in een pan op de grond wordt gebakken en een man die ovenwanten draagt in de auto omdat zijn stuur te heet is om met blote handen vast te nemen.

De extreme hitte die delen van de staten Arizona, Nevada en Californië teistert, zorgt voor watertekorten en verhoogt het risico op bosbranden. American Airlines moest vorige week 50 vluchten annuleren op de luchthaven van Phoenix, Arizona.

Het brandwondencentrum in Phoenix moest mensen behandelen die hun voeten hadden verbrand toen ze blootvoets het voetpad opgingen, naast mensen met brandwonden aan de handen en billen door contact met het interieur van hun wagen. Zo was er een kind dat brandwonden opliep toen het door een kattenluik op het voetpad was gekropen. Vorige week vielen vier dodelijke slachtoffers door de hitte in Nevada, twee in Californië.