Af en toe regen

Het weer met Jill Peeters: weersvoorspelling 17 augustus

Bart Leye
Zaterdag wordt het zwaar bewolkt tot betrokken met af en toe wat regen. In de namiddag ligt de regenzone over het oosten van het land, waardoor de westelijke helft van het land meestal droog weer krijgt, met zelfs af en toe wat zonneschijn. Aan zee kan het meerdere uren volop zonnig worden en daar wordt het 20 graden. In het binnenland wordt het 21 of 22 graden. Er staat daarbij een matige zuidwestenwind.

In de Ardennen gaat het tegen de avond harder regenen, lokaal met onweer. Tijdens de nacht is het overal betrokken en nat. Er kan op sommige plekken best wel veel regen vallen. Tegen de ochtend wordt het opnieuw droger, en aan zee verschijnen er opnieuw opklaringen. De minima liggen rond 15 graden en er staat een zwakke zuidwestenwind.

Een actieve regenzone zorgt tijdens de nacht tussen zaterdag en zondag voor veel regen. Maar die regenzone zal wel wegtrekken, richting Duitsland. En vanaf dan bouwt er zich een hogedrukgebied op, en krijgen we opnieuw droog en zonniger weer in de loop van volgende week.

Zondagochtend valt er nog enige tijd regen in het binnenland, maar de regenzone trekt weg en de namiddag verloopt in Vlaanderen droog en zonniger. Maxima komen uit rond 21 graden. Er staat een matige wind. 

Maandag wordt het vrij zonnig met een mix van zon en stapelwolken. Tijdelijk is er wat meer bewolking en is er nog een enkele bui mogelijk. 21 graden en een matige wind. 

Dinsdag wordt het vrij zonnig en droog, bij 20 graden.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lydia Appelmans

  Ik zou daar nu even willen zijn. Hier in Spanje 50 graden dit week-end

 • Hilde Mestdagh

  Ik weet een ding dat de mensen serieus kunnen zeveren

 • Thierry Deleu

  Een gewone herfst dag ! Echt super !

 • danny buyse

  We hebben gisteren de eerste keer sinds eind april een Atlantische storing verbonden aan een depressie over ons land gekregen en zondag volgt er nog één en zal nog veel meer regen brengen. De hele periode daarvoor sinds eind april waren het telkens onweersbuien waar de ene overstroming kende en de andere geen druppel zag die via Duitsland of Frankrijk naar ons kwamen of gewoon boven België zich ontwikkelden.

 • Johan Vercarre

  @Guido Ceuleers : Als je het dan zo goed weet, ga er dan zelf eens aanstaan hé ! Van een beroepsmeteoroloog bij Belgocontrol.