Adembenemende foto's van supertyfoon vanuit het ISS

Twitter
 De afbeeldingen die de Italiaanse astronaute Sam Cristoforetti vandaag op Twitter plaatste, bewijzen opnieuw dat Moeder Natuur uitzonderlijk machtig is. Het internationaal ruimtestation, ISS, zoefde afgelopen nacht (Belgische tijd) boven supertyfoon Maysak, waarop Cristoforetti haar camera bovenhaalde en twitteraars liet meegenieten van het spektakel.

"We vlogen net over de tyfoon Maysak", schreef de ruimtevaarder kort na middernacht bij de eerste afbeelding. Minuten later volgden een aantal close-upfoto's die het gigantische oog van de tyfoon goed in beeld brengen en doen beseffen hoe krachtig de tyfoon wel niet is.

Intussen op aarde zaait de megastorm dood en verderf. Maysak trekt niet alleen een spoor van vernieling in Micronesië, er vielen ook al vijf doden.

Het natuurgeweld raast sinds zondag over de archipel in de Stille Oceaan. Momenteel haalt Maysak windsnelheden van 250 km/uur. Gevreesd wordt dat de tyfoon dit weekend op volle kracht aan land zal gaan op de Filipijnen. Anderen voorspellen dat de supertyfoon aan kracht zal inboeten tegen het weekend.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.